Burugo vs Legoland

Niet zo lang geleden bracht Lego een poppetje in een rolstoel op de markt. Daar werd heel positief op gereageerd, maar nu het poppetje al even in Legoland leeft, wordt er gevreesd voor oproer. En daar heeft Burugo duidelijk een (hilarische) mening over!

Ik had ze nog wel zo gewaarschuwd bij Legoland, doe het niet! Maar ze hebben niet naar mij geluisterd, want er is nu toch een Lego poppetje in een rolstoeltje op de markt gebracht.  ’t Is best een geinig poppetje hoor, daar niet van, al heeft-ie wel onhandige handjes waar je volgens mij niets mee kan. Een banaan vasthouden zal nog net lukken, maar dan moet je deze wel met schil en al naar binnen werken want pellen zonder vingers lijkt mij schier onmogelijk.

Het is dan misschien een sympathieke geste van onze Deense vrienden, maar niet erg snøgger, want dit gaat ze namelijk bakken met kronen kosten.

Want waar zijn de gehandicapten parkeerplaatsjes in Legoland? En zitten er wel liftjes in die gebouwtjes? Of zijn gehandicapte Lego poppetjes soms minder dan valide exemplaartjes? En hellingbaantjes zie je ook nergens bij die huisjes. Valt ook niet mee om die te maken trouwens met die vierkante blokjes. Invalidentoiletjes – ziet u ze? Ik niet!

Legoland rolstoel

Vrees voor oproer

Ik vrees dat er daarom binnen de kortste keren oproer zal ontstaan in Legoland. Want gehandicapten zijn assertief tegenwoordig, die laten zich niet zomaar discrimineren, en dat geldt natuurlijk ook voor miniatuur gehandicaptentjes van hard plastic!

Dus niet bij mij komen klagen als de Molotovjes cocktailtjes en de waxinelichthoudertjes dadelijk door de straatjes van Legoland vliegen. Ik heb jullie gewaarschuwd!

En de anarchie slaat dan natuurlijk over naar Playmobiel land want die zijn daar ook niet gek, en vervolgens zal de gehandicapteversie van Barbie (is die er al?) uit pure frustratie haar Ken overrijden met haar rolstoeltje. Zijn hele sixpack naar de gallemiezen en, erger nog, zijn haar in de war.

De wereld van het speelgoed zal nooit meer dezelfde zijn!

Maar daar wordt allemaal geen rekening mee gehouden in Legoland, ben je gek. Als ze maar poppetjes kunnen verkopen.

Pffff, Legoland, Egoland  zul je bedoelen!

 

Ontdek meer columns van Burugo op Burugo.nl of op facebook.com/burugocolumns

En jij, wat vind jij van poppetjes met een beperking? Heb je nog andere grappige bedenkingen of wil je zelf ook een column schrijven? Laat het ons weten op redactie@rolmodel.be of via onze Facebookpagina!

Deel onze blogs alsjeblieft!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.