Geld voor 1 kilometer stof

Er kwam aardig wat reactie op het artikel van Steven waarin hij vertelde over de zoektocht naar een aangepaste broek. Ondertussen schreef hij een tweede artikel over het vervolg van die zoektocht naar een mooie, aangepaste broek , waarin hij vertelde over zijn prototype en zijn wens om zijn eigen knappe design te kunnen delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Wil je weten hoe het verder gaat met zijn project? Ontdek dan hier het vervolg, waarin Steven op zoek gaat naar financiële steun! 

Zoeken naar financiële steun

Nu ik besloten heb om mijn broek te delen met andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten, besef ik al snel dat ik daarvoor geld nodig heb. Dus wat doe ik? Ik begin online te zoeken naar manieren om geld bijeen te rapen voor mijn project. Zo kom ik snel uit bij de Koning Boudewijnstichting, en via hen kom ik terecht bij het Caring Entrepreneurship Fund (CEF) dat net op dat moment een oproep deed voor projecten rond innovatie in de wellness-sector.

logo caring entrepreneurship fund

Ik dacht er even over na en hakte de knoop door: ik solliciteerde. Niet lang daarna contacteerden zij mij: ik moest mezelf en mijn project komen voorstellen aan een panel. Dat was super spannend! Binnen de week moest ik een Powerpoint presentatie opsturen, en de week erna moest ik al gaan pitchen (mijn voorstel live gaan doen). Allemaal goed en wel, maar ik had alleen nog maar een prototype, wat internetonderzoek naar de mogelijke markt voor mijn broeken, en een vaag idee van hoe ik het moest aanpakken. Ik had zelfs nog geen naam voor mijn broekenlijn!

Na een intense brainstorm met mijn modeontwerpster en een bevriende merkspecialist kwamen we tot de conclusie dat de naam meer moest zijn dan ‘een broek voor rolstoelers’. Het moest een statement zijn. Want de naam moet passen bij wat ik in mijn vorig artikel schreef:

Wie door een hel is moeten gaan om toch een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden, heeft volgens mij recht op kledij die dat doorzettingsvermogen, die vechtlust en die overwinning benadrukt. Recht op kleren die die zelfstandigheid vergroten en dat zelfvertrouwen stimuleren.

En zo kwamen we op de naam MAKT. Dat is Zweeds voor macht, het vermogen om je eigen zelfstandigheid en je eigen leven in handen te nemen.

Makt by Sitwear

Presentatie van mijn creatie

De presentatie ging door in het gebouw van de Koning Boudewijnstichting zelf in Brussel. Mijn modeontwerpster en ik moesten in een wachtkamertje gaan zitten met marmeren vloeren en designer stoelen, en ineens was het aan ons. Onze Powerpoint presentatie stond klaar op een gigantisch projectiescherm, wij ginger ervoor staan en we staken van wal. Ongemakkelijk ver weg zat een rij met 10 mensen die we niet kenden en aan wie we ons werk moesten presenteren. Het bleek een rijtje top-CEO’s te zijn (dat wisten we gelukkig op dat moment niet!). We ‘verkochten’ ons idee zo goed we konden, beantwoordden enkele onverwachte vragen (dingen waar we nog nooit over hadden nagedacht), en na nog geen 15 minuten was het al afgelopen. Nu was het enkel nog wachten op een telefoontje.

Het telefoontje dat elke ondernemer krijgen wil

Vier dagen later kreeg ik telefoon van een onbekend nummer: Makt was één van de twee projecten die waren gekozen voor steun uit de 120 inzendingen. Wat was ik trots! Het is op dat moment dat ik besloot om niet meer te gaan studeren en me volledig te richten op het lanceren van mijn broekenmerk.

Maar… voor ik die gegeerde steun kreeg, moest ik eerst bewijzen dat ik een écht businessplan kon maken, en ik kreeg een business coach toegewezen die me daarmee zou gaan helpen. We spraken elkaar regelmatig via Skype, bespraken mijn dossier en brainstormden over hoe we allerlei aspecten zouden kunnen gaan regelen (productie, marketing, verkoop). Dit maakte alles aan mijn project meteen super serieus. Want een artikel schrijven op Rolmodel en mijn eigen prototype aantrekken is iets anders dan een eigen bedrijf oprichten natuurlijk!

Uiteindelijk konden we het CEF overtuigen en kreeg ik de steun definitief toegewezen. Een week later werd Sitwear BVBA geboren – mijn eigen bedrijf! En daarmee ga ik dus mijn merk MAKT lanceren.

De toekomst van MAKT

Om van mijn prototype over te gaan op productie, heb ik nog twee dingen nodig: input en stof. De belangrijkste drijfveer van mijn hele project is namelijk nog steeds dat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen met mijn broek. En daarom heb ik input nodig, ik moet weten wie er juist wat nodig heeft.

En om al die noden ook echt in een broekenontwerp te krijgen, ben ik gaan praten met een productiespecialist. Al pratend met haar liet ze mij weten dat iemand haar een Japanse stof had laten zien die ideaal zou zijn voor de broek: speciaal gemaakt om zowel te stretchen zonder scheuren als te ademen om zweet tegen te gaan (een van de grootste oorzaken van huidschade). Die stof is perfect, maar ik kan ze alleen maar per 1.000 meter krijgen, niet minder. En een kilometer stof is te duur om zelf te betalen. Dus heb ik besloten om hulp te vragen. Aan wie? Aan jullie en iedereen! Hoe? Door middel van crowdfunding. Benieuwd hoe ik dat heb aangepakt? Ontdek dan hier mijn Indiegogo-pagina!

Zou jij Makt sponsoren? En heb je nog andere tips voor Steven?

Deel onze blogs alsjeblieft!

11 thoughts on “Geld voor 1 kilometer stof

 1. Sien Beantwoorden

  Zou jij Makt sponsoren? ‘T zal wel zijn!! Ik heb mijn storting al overgemaakt!
  Ik heb alle vertrouwen in jouw ‘entrepreneurship’ en het feit dat dit een gat in de markt is!
  Ik hoop echt dat je snel het nodige budget in het laadje krijgt en zal reclame maken waar ik ook maar kan zodat je er snel in kunt vliegen. Good luck my friend!
  Kiss

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Je bent een schat!

   Ongelofelijk hard Bedankt voor je lieve woorden en bijdrage!!!

 2. Anne-Marie Van Wezemael Beantwoorden

  Wat mij niet duidelijk is:
  1. Hoe kan ik nu deelnemen en dit project sponseren
  2. Is er een miniumbedrag dat je moet spenderen.

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Hey Anne-Marie,

   Bedankt voor jouw reactie & sorry voor de onduidelijkheid!

   Je kan het project sponsoren door naar de crowdfunding-pagina te gaan (https://igg.me/at/makt) en daar op “back it” te klikken en de stapjes te volgen.
   Er is een minimumbijdrage van 1$ maar als je 10$ of meer steunt kan je een tegenprestatie (ook “perk” genoemd) krijgen van Makt. De lijst van Perks staat in de rechter kolom op dezelfde pagina onder de “back it”-knop.
   De betaling kan enkel met een creditcard of met Paypal.

   Hopelijk helpt dit jouw verder! Moest je nog vragen hebben, stel ze dan gerust hier of via mail naar steven@makt.be
   Bedankt voor je interesse en de steun die je wil geven!

   Groetjes,
   Steven

 3. dominique Filliers Beantwoorden

  wat sla jij ons nu achterover met zo’n sterk verhaal, neen, met zo’n sterk en veelbelovend project.
  ik geloof er echt in dat jouw MAKT een kans heeft om te slagen en ik wens je hierbij veel succes.
  Er zullen nogal wat kapers op de kust komen, maar waar ik jullie kan steunen, doe ik het ook.
  Ben benieuwd naar het vervolg van het MAKT-verhaal.

  Ik stuur het alvast door naar mensen die ik ken die met mode / kleding bezig zijn.

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Ongelofelijk Bedankt Dominique!

 4. wietse Beantwoorden

  Hé Steven, ik heb je al een paar keer zien voorbij komen in rolmodel, op toneel en op de radio…en telkens word ik er goedgezind van, dus ja, ik wil je ook steunen om die km stof te kunnen kopen en hopelijk daarna na de mannenversie ook één voor vrouwenbillen te creëren 🙂
  Ik probeer het uit te dokteren hoe dat zit met die betaling (met hulp van een vorige reactie) maar hoe ook, zal ik wel een weg vinden.
  Groetjes en wauw…hoe snel kan het gaan!
  Wietse

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Dag Wietse,

   Bedankt voor je steun! Je kan er vanop aan dat er snel een vrouwenbroek zal volgen als de crowdfunding nog zo goed verder loopt 😉
   Wil je meer uitleg over hoe je kan bijdragen kan je naar http://www.makt.nl surfen voor meer info!

   Ongelofelijk bedankt voor je steun en je hartverwarmend berichtje!
   groetjes
   Steven

 5. wietse Beantwoorden

  ps. van wietse …het is gelukt….

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Su-per!

   Dankjewel!

 6. BestLarry Beantwoorden

  I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every
  month because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra bucks,
  search for: Ercannou’s essential adsense alternative

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.