Ik zoek een broek

Sinds ik in een rolstoel zit, passen mijn kleren niet meer. Vooral mijn broeken, eigenlijk. Ze zakken van mijn heupen, mijn enkels hebben het koud, en de naden staan in mijn vel gedrukt tot het pijn doet. Ik moet dringend op zoek naar een nieuwe broek! 

Ik spendeer mijn dagen in oversized joggings, zodat ze lang genoeg zijn van voor om tot aan mijn schoenen te geraken en hoog genoeg kunnen worden opgetrokken om niet met de billen bloot te eindigen na een paar minuten. En die joggings, die zijn groot genoeg om er een revalidatiecentrum in mee te smokkelen en zo onelegant als een varken met een roze tutu aan.

Mode op wielen

Zo voel ik mij ook als ik mij een jogging aan laat doen. Dat probleem zou ik kunnen oplossen met een paar kleine aanpassingen, dan zou ik mezelf kunnen aankleden. Maar zo is er nog geen kledij op de markt, ik moet er zelf moeite voor doen. Tenzij je velcro en rekkers een modestatement vindt. Ik ben ze in elk geval kotsbeu na het zoeken naar modieuze kledij voor rolstoelgebruikers.

Ik wil gewoon een tikkeltje uitstraling, het gevoel hebben mens te zijn en ik wil complimentjes over hoe mooi ik gekleed ben. Ik wil dat vrouwen zich omdraaien om naar mij te kunnen blijven staren, en niet omdat ik in een rolstoel zit, maar omdat ze mij knap vinden in mijn hippe kledij.

Zelfvertrouwen, daar gaat het hier over. En zelfstandigheid.

te korte broek

Mijn mode op wielen

Ik geef niet op, schuim tevergeefs het internet tientallen keren af en vind kledij voor 65-plussers en een paar hoopvolle sites die uiteindelijk blijken genoegen te nemen met kledij die afschuwelijk is. Ik weet, over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar heel eerlijk: hebben jullie al eens aangepaste kledij gezien waar je op slag verliefd op werd?

Dat dacht ik al.

En terwijl ik dapper verder zoek naar mooie, comfortabele, handige, aangepaste kledij stelt iemand mij voor aan een bevriende modeontwerpster. Die stelt voor om met mij aan tafel te gaan zitten. En zo begint een avontuur waar ik een jaar geleden nog nooit van zou hebben durven dromen. Wil je meer weten? Lees dan binnenkort mijn volgende blog!

Heb jij aangepaste kleren? Waar koop jij ze?

Deel onze blogs alsjeblieft!

8 thoughts on “Ik zoek een broek

 1. Veerle Beantwoorden

  Dit is een probleem dat voor andere mensen niet echt opvalt, maar ik vind het wel goed dat je het hier ter sprake brengt. Zelf heb ik dit probleem niet, maar ik vind het wel zeker iets waar een oplossing voor gevonden moet worden. Vorig jaar las ik ook een artikel over dit onderwerp. Een vrouw heeft in Nederland een winkel opgericht voor modieuze aangepaste kledij voor rolstoelgebruikers en er zou ook een online winkel zijn. Ik heb het even voor je opgezocht en het is deze site: https://www.abodyissue.com/en/ Ik weet niet of dat echt is wat je zoekt en je hebt er misschien zelf al over gehoord, maar ik zet het hier maar voor de zekerheid.
  Ik vind in ieder geval dat dit een probleem is waar meer aandacht naar moet gaan. Het is niet omdat je in een rolstoel zit, dat je niet het recht hebt om leuke kleren te hebben die je zelf kan aan en uitdoen zonder veel problemen

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Bedankt voor de Tip Veerle!
   Ik had die website al eens bekeken, maar andere lezers misschien nog niet. Ik vind hun aanbod persoonlijk leuk geprobeerd, maar toch tekort schieten. Dat is nu ook juist mijn grote frustratie, er zijn écht wel wat initiatieven maar één voor één slagen ze er nét niet in om écht mooie én handige én veilige én hippe kledij te maken, naar mijn mening. Misschien leg ik de lat te hoog, misschien is het een deel van m’n verwerkingsproces dat ik mezelf mooi moet leren vinden… Ik blijf toch hopen ooit verliefd te kunnen worden op een outfit, zoals vroeger, en ik hoop dat mijn mede-rolstoelers die hoop ook blijven koesteren. We moeten ons niet neerleggen bij “bijna”, maar dromen en werken naar “wauw!”. nah. 🙂

   1. Veerle Beantwoorden

    Goh ik denk niet per se dat je de lat te hoog legt hoor. Er zijn al een paar goede initiatieven, maar als je ziet hoeveel mensen die niet met deze praktische problemen zitten al verschillende smaken en winkels leuk vinden, dan lijkt het mij normaal dat de kans groot is dat je je goesting nog niet gevonden hebt. Ik duim dat je binnenkort wel iets vind dat je dat wauw gevoel geeft 😀

  2. Osvaldo La Rosa aka Aldo Beantwoorden

   Hi Veerle,
   ik hoorde op JoeFM 2 dames, Jessie en Sofie over hun aangepast-kledijprojekt praten, genaamd So Yes: zie http://www.so-yes.be
   Aldo.

 2. dominique Filliers Beantwoorden

  Wat een toeval. Even verderop in mn straat zag ik reeds lange tijd dat er in een woonhuis iemand een ‘naaiatelier’ opgestart was; zo dacht ik.
  Uiteindelijk toch eens binnengestapt en ik had een fantastisch gesprek met de zaakvoerdster. Een gedreven persoon met een duidelijke missie. Ik kan het beter aan haarzelf overlaten, maar alvast deze link:
  http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/claudia-wint-prijs-met-ergonomische-kledij-a2503757/
  Claudia De Schuyter is haar naam.
  Dominique

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Bedankt voor de TIP!
   Ik kende Claudia al want had haar al gesproken over haar initiatief. Ik lees nu dat ze ook een prijs heeft gewonnen en dat doet me deugd, want haar initiatief is broodnodig!
   Ik had wel begrepen dat ze aanpassingen doet van bestaande kledij en niet zelf ontwerpt, maar ik denk dat dat nu zo ongeveer de meest voorkomende keuze is, dus goed gezien!
   Toch zou winkelen voor een broek niet gepaard mogen gaan met bedenkingen, beperkingen en aanpassingen vind ik. Ik zoek een degelijke kant-en-klare oplossing, als die er is…
   Ik hou CDSrefashion in het achterhoofd en heb zo een alternatief voor als ik van een kale zoektocht terug kom. Merci Dominique! 🙂

 3. Kristien Evens Beantwoorden

  Hallo,

  Mijn zoon van 14 jr (1 m 75) zit ook in een rolwagen, verder draagt hij beugels, dus zoek ik broeken met een laag voorstuk , een hoog achterstuk zonder knoop en rits met lange pijpen en ritsen vanonder aan de pijpen,
  Hier hebben we ook veel joggingbroeken, vaal synthetische stoffen (zweten!!! en nog eens zweetstof (zitkussen!!)
  Heb enkele broeken van Pien en Polle maar die worden nu te klein!!
  Heb via een naaister 3 leuke cape’ s laten maken, (1 zomer, tussenseizoen en wintercape)

  1. Steven Claeys Beantwoorden

   Dag Kristien,

   Iedereen heeft andere noden, daarom is het zo’n uitdaging om de juiste kledij te vinden (of te maken).
   Ik heb een project lopen waarbij ik veel contact heb met ontwerpers & designers, als je een mailtje stuurt naar steven@makt.be met de volledig gedetailleerde uitleg over wat je juist zoekt dan kijk ik of ik je evntueel aan zo’n ontwerp kan helpen. Ik vind de cape’s wel intrigerend, zie je het misschien zitten me via dezelfde mail een foto te sturen?
   Groetjes,
   S.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.