Winterland Hasselt: een toegankelijke kerstmarkt?

Op zoek naar een kerstmarkt die toegankelijk is met de rolstoel? Laura bezocht Winterland Hasselt en brengt hier verslag uit!

Aan de temperaturen zou je het haast niet merken, maar toch is het weer zover: de kerstdagen!
Om de kerstsfeer optimaal op te snuiven, ging ik op uitstap naar Hasselt waar één van de mooiste en grootste kerstmarkten van Vlaanderen te vinden is: Winterland.

(Deze kerstmarkt is zo populair, dat hij zelf zijn eigen TV-kanaal heeft.)

 

Strolling through a Christmas Market

Winterland is een heus kerstdorp met attracties, eetkraampjes, een ijsschaatsbaan en natuurlijk kerstkraampjes om u tegen te zeggen. Het hele dorp is bedekt onder de kerstlichtjes- en versiering en geeft iedereen die gezellige, knusse kerstsfeer.

ramp-winterland-cafe
Een stevige, brede ramp voor rolstoelgebruikers om ook een glaasje te gaan drinken in een warm cafeetje op Winterland.

Een rolmodel van een kerstmarkt!

Wat is er opvallend aan deze kerstmarkt? Heel de kerstmarkt is aangepast voor rolstoelgebruikers. Al snel viel me op hoe ik op één uur tijd zeker 3 mensen in een rolstoel tegen kwam, terwijl ik op de overbevolkte kerstmarkt in Antwerpen nooit een rolstoeler ben tegen gekomen.

Op verschillende plaatsen kwam ik rampen tegen. Omdat ik startte bij het huis van de Kerstman, bedacht ik me dat al die verschillende rampen waarschijnlijk aangelegd waren voor kinderwagens, maar kijk, dat is meteen goed meegenomen voor rolstoelgebruikers, niet waar?

Toch bleek die gedachte niet correct te zijn. De stad Hasselt heeft wel degelijk speciale aandacht gegeven aan rolstoelgebruikers op Winterland. Zo staat er ook op hun website te lezen:

“Mindervaliden hebben we er ook graag bij! Winterland is goed toegankelijk voor rolstoelgebrui­kers. Alle ingangen van de verschillende tenten en Café Winterland zijn voorzien van speciale opgangen. De ‘Hesselse Poepjee’ is de eerste carrousel in Europa met een opgang voor rolstoelen.”
bron: Winterland.be

En dat is niet gelogen! Vrijwel alles in het winterdorp is toegankelijk. Sommige eetkraampjes zijn misschien wel te hoog, maar de fijne sfeer en ontzettend vriendelijke mensen compenseren veel.

ramp-rolstoel-winterland-winkelhal
Weer een brede, stevige ramp voor rolstoelers om de overdekte winkelhal gemakkelijk in te kunnen.

Een dikke pluim voor de organisatoren van Winterland! Dit is een plek waar iedereen met of zonder beperking zich kan amuseren. Nog tot 3 januari 2016 kan je hier komen genieten van optredens, lekker eten en gezellige kraampjes.

Hoe is jullie ervaring met kerstmarkten? Kunnen jullie ten volle genieten van de sfeer en gezelligheid?

Deel onze blogs alsjeblieft!

One thought on “Winterland Hasselt: een toegankelijke kerstmarkt?

  1. FirstDelila Beantwoorden

    I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you
    can earn extra bucks every month because you’ve got high quality content.
    If you want to know how to make extra money, search for:
    Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.